Barion Pixel

Díszdobozok

Élmény, branding és praktikum

A széles körben elterjedt, elegáns és stílusos díszdobozok nem csak praktikusak, hanem az ajándékozás, termékcsomagolás és személyes tárolás területén is rendkívül sokoldalú felhasználást biztosítanak. A díszdobozok egyedi megjelenésükkel és kreatív kialakításukkal fokozzák az ajándékozási és vásárlási élményt és emlékezetessé teszik a pillanatokat.

Amikor arra gondolunk, hogy egy ajándékot különlegessé tegyünk, vagy egy termékhez keresünk exkluzív csomagolást, a díszdobozok azonnal az eszünkbe jutnak. Nem csoda, hiszen egy szép doboz már az első pillantáskor felkelti a kíváncsiságunkat, és képes egy egyszerű ajándékot is varázslatossá tenni. 

Az ajándékozás mellett a díszdobozok nagyszerű lehetőséget kínálnak a termékcsomagolás területén is.

Egy jól megtervezett és kivitelezett díszdoboz nemcsak segíti a termékek bemutatását és védelmet nyújt a terméknek, hanem meghatározó szerepet játszik a brandingben és a vásárlói élményben is.

A megnyerő csomagolás pozitív benyomást kelt a leendő vásárlókban, emlékezetessé teszi a terméket. Emelett pedig a felsőkategóriás piaci pozícionáláshoz is hozzájárul.

Továbbá nem csak külsőleg szépek és funkcionálisak, hanem a személyes tárolás terén is kiemelkedően hasznosak lehetnek! Egyedi kialakításuk és személyre szabhatóságuk révén lehetővé teszik, hogy tárgyainkat stílusosan és rendezetten tároljuk. Legyen szó ékszerekről, emléktárgyakról vagy más személyes tárgyakról, a díszdobozok segítenek rendszerezni és megőrizni ezeket.

Díszdobozok típusai

A felhasználás típusától függően számtalan megoldás létezik a díszdobozok kialakítására, anyagára, melyek leggyakoribb típusait elmezzük.

1. Papír díszdobozok 

A papír díszdobozok az egyik leggyakoribb és legkedveltebb típusú ajándékdobozok közé tartoznak. Ezek a dobozok különböző vastagságú kartonból készülnek, ami tartósságot és védelmet biztosít a csomagolt ajándékoknak. A papírból készült díszdobozok a legváltozatosabb formákban és méretekben érhetőek el, lehetőséget nyújtva a rugalmas tervezésre és testreszabásra. Egyedi nyomtatásokkal vagy dombornyomásokkal tovább fokozható a vizuális vonzerejük, így akár cégek logójával vagy más feliratokkal is személyre szabhatóak.

Papír díszdoboz 22x22x10 cm-es méretben. Könnyű használat, professzionális megjelenés és sokoldalú személyre szabhatóság.

2. Fém díszdobozok

A fém díszdoboz népszerű és stílusos választás a különleges ajándékok vagy termékek csomagolásához. A fém anyag magas minőséget és tartósságot sugall, amiért sokan kedvelik ezeket a dobozokat. Jellemzően a kisebb típusú termékek csomagolásához használják őket és olyan termékek esetén, ahol fontos a tökéletes záródás, mint például az élelmiszeripari termékek esetén.

Fém díszdoboz. Jellemzően kisebb termékek csomagolásához használatos.

3. Fa díszdobozok

A fa díszdobozok természetes szépségükkel és időtálló eleganciájukkal különleges megjelenést kölcsönöznek az ajándékoknak és termékeknek. A fa anyag melegséget és rusztikus vonalakat sugall, ezért sokan vonzódnak ezekhez a dobozokhoz. A fa díszdobozok kézzel készülnek, és a fa természetes textúrája, mintázata és színei egyedivé teszik őket. Ezek a dobozok kiváló választás lehetnek értékes ajándékok, mint például ékszerek, parfümök vagy borok csomagolásához. Emellett a fa díszdobozok rendkívül tartósak és strapabíróak, így hosszú távon is megőrzik esztétikájukat és funkcionalitásukat. A fa díszdobozok a környezetbarát megoldásra törekednek, hiszen a fa anyag megújuló erőforrás, és a dobozok újrahasznosíthatók vagy komposztálhatók.

Fa díszdobozok. Természetes megjelenés és időtálló elegancia jellemzi a fa díszdobozokat.

Díszdobozok összehasonlítása

Papír díszdobozFém díszdobozFa díszdoboz
LogisztikaLapra szerelt állapotban helytakarékos Összeszerelt állapotban sok helyet foglalÖsszeszerelt állapotban sok helyet foglal és nehéz a mozgatása
MegjelenésElegáns, letisztult megjelenés  és sokrétűen személyre szabhatóModern megjelenés, drága személyre szabási opciókTermészetes megjelenés a fa textúrának köszönhetően
Személyre szabásDíszíthető nyomtatással, dombornyomással stb.Festett,  dombornyomott mintázat stb.Faragható, gravírozható, festhető stb.
ÁrfekvésA standard méretű papírdobozok általában olcsóbbak, míg a testreszabott vagy prémium minőségű papír díszdobozok magasabb árkategóriába sorolhatók.A fa díszdobozok általában magasabb árkategóriába tartoznak, mivel a fa anyag drágább és a fa dobozok gyártása több munkaerőt és időt igényel.A fém díszdobozok általában közepes és magas árkategóriába tartoznak. Az árak függnek a fém típusától, a díszítéstől és a gyártási minőségtől.
SúlyKönnyűKözepesNehéz

Papír díszdobozok felhasználási területei

A papír alapú díszdobozok számos előnnyel rendelkeznek, amelyek miatt sokan preferálják őket a más típusú dobozokkal szemben. Az újrahasznosított kartonpapírból készült ajándékdobozok környezetbarát megoldást kínálnak, hiszen az elhasználódást követően ismét újrahasznosíthatóak. Emellett a papír alapú díszdobozok gyártása kevésbé energiaigényes és kevésbé károsítja a környezetet más anyagokhoz képest.

A papír díszdobozok előnye a sokféleség és a testreszabhatóság is. A papír könnyen formázható, így változatos és egyedi formák létrehozására alkalmas. Különböző méretekben és kivitelben kaphatók, így megfelelnek az egyéni igényeknek és az adott termék jellegének. Ráadásul a papír díszdobozok könnyen díszíthetők, lehetőséget nyújtva a logók, minták vagy szövegek elhelyezésére, ami tovább erősíti a márkakommunikációt és a termék értékét.

Továbbá a kereskedelmi szereplők számára jelentős előnyt jelent, hogy a papír díszdobozok könnyűek és könnyen hordozhatóak. Az alacsony súly révén könnyű szállítani és tárolni őket, ami kényelmes és költséghatékony lehet a logisztikai folyamatokban. Emellett a papír díszdobozokhoz gyakran tartoznak praktikus záró mechanizmusok, például mágneses vagy szalagos zárak, amelyek biztonságosan tartják a doboz tartalmát.

Összességében a papír alapú díszdobozok rendkívül előnyösek, ha környezetbarát megoldást keresünk, szem előtt tartva a testreszabhatóságot, könnyű szállíthatóságot és praktikus záródási technikákat. Ezek a tulajdonságok teszik őket ideális választássá az ajándékcsomagolásban, a termékcsomagolásban és a márkakommunikációban.

Papír díszdoboz, mint ajándékcsomagolás

A díszdoboznak kiemelt szerepe jut az ajándékozás során és kimagaslóak az előnyei:

 1. Elegancia és vizuális vonzerő: A díszdobozok elegáns és vonzó megjelenést kölcsönöznek az ajándéknak, így grantáltan emelik az ünnep fényét és az ajándék meglepetés faktorát.
 2. Tartósság és védelem: A papír díszdobozok általában kiváló minőségű anyagokból készülnek. Ez a tartósság és védelem révén garantálja, hogy az ajándék biztonságban és épségben kerüljön átadásra.
 3. Újrahasznosíthatóság és tárolhatóság: Ajándékozást követően a díszdobozok felhasználhatóak más célok, mint például a tárolás vagy a rendszerezés. 
 4. Kreatív lehetőségek: A papír díszdobozok kiváló platformot nyújtanak a kreativitás kibontakoztatására. A dobozok könnyen testreszabhatók, így lehetőség nyílik egyedi nyomtatásokra, dombornyomásra, festésekre vagy egyéb dekoratív elemek alkalmazására. Ez lehetővé teszi, hogy személyre szabott és kifejező ajándékdobozokat hozzunk létre.
 5. Környezettudatosság: A díszdobozok környezetbarát alternatívát jelentenek a hagyományos csomagolópapírhoz képest. Míg a csomagolópapír gyakran egyszer használatos és hulladékká válik, a díszdobozok újrahasznosíthatók és hosszabb élettartammal rendelkeznek, csökkentve ezzel a hulladék mennyiségét.

A díszdobozok tehát nemcsak az ajándékozás esztétikai értékét emelik, hanem tartósságuk, újrahasznosíthatóságuk és más kreatív lehetőségeik révén is előnyösek. A díszdobozok olyan értéket képviselnek, amely továbbra is fennmarad az ajándék kibontása után. Ezek az értékek pedig mind a magánszektorban mind a céges ajándékozásban kiemelet fontosságúak.

Mágneses díszdoboz, mint termékcsomagolás

A mágneses díszdobozok a termékcsomagolás terén is egyre népszerűbbé válnak, és számos előnyt kínálnak az ajándékok és termékek számára. Íme néhány ok, hogy miért érdemes mágneses ajándékobozt választani a termékcsomagoláshoz:

 1. Elegancia és vonzerő: A mágneses díszdobozok kiválóan mutatnak, és magas szintű eleganciát és vonzerőt kölcsönöznek a csomagolt terméknek. A modern és letisztult kialakítás, valamint a mágneses zárómechanizmus kiemeli a termék minőségét és értékét, amely első pillantásra is magával ragadja a vásárlókat.
 2. Funkcionalitás és praktikum: A mágneses záródásnak köszönhetően a doboz könnyen nyitható és zárható, miközben a belehelyezett termékek biztonságban maradnak.  A stabil zárral ellátott dobozok megóvják a termékeket a sérülésektől vagy a kiszóródástól.
 3. Tartósság és védelem: A mágneses díszdobozok általában erős karton anyagból készülnek, így kiváló védelmet nyújtanak a csomagolt termék számára. A doboz anyaga és a mágneses zárómechanizmus biztosítja, hogy az ajándék vagy termék biztonságban maradjon a szállítás és tárolás során.
 4. Újrahasznosíthatóság: Miután az ajándék vagy termék kibontásra került, a doboz továbbra is hasznos lehet tároláshoz vagy más célokra. Ez környezetbarát megoldást kínál, csökkentve a hulladék mennyiségét. Ha pedig mégis megválnánk tőle, akkor újrahasznosítható papír hulladéknak számít.
 5. Branding lehetőségek: Az elegáns papír díszdobozok kiváló platformot nyújtanak a márkaépítéshez és a marketing tevékenységekhez. A doboz felülete könnyen testreszabható, például nyomtatással vagy logóval ellátott matricákkal, ami lehetőséget teremt a márka megjelenítésére és a brand közvetítésére.

A mágneses díszdobozok tehát eleganciát, funkcionális megoldást és védelmet kínálnak a termékcsomagoláshoz. A praktikus mágneses zár és a tartós anyagok kombinációja vonzó és megbízható megoldást nyújt mind az ajándékozás, mind a termék bemutatása során. 

Partner a rendszerezésben

Nemcsak ajándékozást követően eshet a választásunk a mágneses ajándékdobozokra, mint tárolóeszközök, hanem akár újonnan is kiváló szolgálatot nyújtanak, ha lakásunk vagy irodánk eszközeit szeretnénk rendszerezni és tárolni.

 • A díszdobozok segítségével könnyedén rendezhetőek és csoportosíthatóak a kisebb tárgyak, eszközök, fotók, iratok.
 • Ez a megoldás megóvja a tárgyakat a porral, sérülésekkel vagy idő előtti kopással szemben.
 • Továbbá fontos szempont az esztétikus megjelenés is. A gondosan kiválasztott vagy akár dekorált dobozok segítenek egy szép és rendezett megjelenést teremteni otthon vagy az irodában. 

A Prémiumajándékdoboz.hu kínálatában elérhető díszdobozok

Cégünk a magas minőséget és praktikumot szem előtt tartva tette le voksát a mágneses záródású ajándékdobozok mellett. Úgy gondoljuk, hogy céges szereplőként számos üzleti előnye van ilyen csomagolást választani termékekhez vagy a kollégák és üzleti partnerek ajándékozásához.

Fekete és fehér díszdobozok

A kínálatunkban fekete és fehér színű díszdobozokat talál különböző méretek szerint csoportosítva. A dobozok mindkét színben rendkívül elegánsak és jó tapintásuknak köszönhetően fokozzák az ajándékozási élményt. A különböző színű doboz díszítésekkel, mint a logózás vagy masni kötés más-más megjelenést érhetünk el a letisztult, minimál dizájntól kezdve a teljes borítású, egyedi stílusig.

A következőkben néhány példát mutatunk be díszdobozainkból.

A legnépszerűbb választás: 33x22x10 cm

Sokoldalúságát tekintve az egyik legnépszerűbb választás a 33x22x10-es méret. Ez az ideális díszdoboz boros, pálinkás, whisky ajándékcsomagok készítéséhez, ugyanis az ital mellett belefér néhány italos vagy gasztro kiegészítő is.

Whisky ajándékcsomag a 33x22x10 cm-es díszdobozban. Tökéletes választás ital ajándékcsomagok készítéséhez.

Boros díszdoboz

Kifejezetten borok átadásához a bor díszdobozt ajánljuk, melynek méretei 33x10x10 cm. Kívülről matt fekete borítású, míg belső oldala fehér, így kiemelve a bele kerülő palackot és a bor színét. Visszafogott, eleganciát sugárzó apró selyem szalaggal tudjuk a mágneses záródású fedelet felemelni. 

Bor díszdoboz: elegáns fekete megjelenés, mágneses záródás. Ajándékdoboz a legfinomabb borokhoz!

Pálinkás díszdoboz

A pálinkák kiszerelése nagyon különböző, így azt javasoljuk, hogy minden esetben az adott pálinka típusának megfelelő dobozt válasszunk. A tömzsibb, kerek kiszerelések jól mutatnak a 33x22x10 cm-es dobozban, míg hosszú nyakú, nyújtott társaink ugyanebben a dobozban csak átlós elrendezésben férnek el. 

Díszdoboz rendelés

Honlapunkon 25 darabos mennyiség felett van lehetősége rendelést leadni, melyet az egész ország területén a GLS futárszolgálattal szállítunk ki. Budapesti irodánkban pedig lehetőség van személyes átvételre is.

A rendelési mennyiség függvényében elérhetőek kedvezmények, melyeket a darabszám megadásával tud aktiválni. Ez automatikusan történik, így nincs szükség ajánlatkérésre vagy más egyeztetésre. Amennyiben a pénztár oldalon a személyes átvételt választja ki, e-mailben vagy telefonon értesítjük  mihelyt átvehetőek a dobozok.

Kisebb mennyiségek esetén kérjük keresse fel a nicetogiveyou.com oldalt, ahol az azonnali készleteinket találja. Itt egy darabos mennyiségtől kezdődően is lehetőség van díszdoboz rendelésre, akár egyedi feliratokkal. 

A prémium minőség mindig jó döntés!

Legyen szó termékcsomagolásról vagy ajándékozásról a külső megjelenés legalább annyira hozzájárul az elégedettséghez, mint a belső tartalom. Egy stílusos ajándékdoboz élményt ad, büszkeséggel tölt és fontos szerepe lehet a vásárlói döntéshozatalban!

Gondoljunk csak a legnagyobb márkákra, mint például az Apple vagy Rolex, ahol a csomagolás ugyanúgy a termékek szerves részét képezi és nem egyszerű csomagolásként, hanem a branding kulcsfontosságú elemeként jelenik meg minden egyes kommunikációban, felhasználói élményben.

Ezen ügyfélélmények kialakításában lehet partner a prémiumajándékdoboz.hu: több ezer elégedett ügyfelünk visszajelzése alapján bátran kijelenthetjük, hogy ügyfelei vagy az  ajándékozottak, garantáltan elégedettek lesznek a mágneses ajándékdobozok minőségével és megjelenésével!


HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsők között a legújabb hírekről, ajánlatokról.

Shopping Cart